"Aigua, estiueigs i salut" a la XIV Trobada de Centres d’Estudis del Penedès

L'aigua, els estiueigs i la salut  foren els eixos temàtics de la catorzena Trobada de Centres d’Estudis del Penedès, que es va realitzar a la Sala de Cal Sagrera de la Llacuna el dissabte 10 de març de 2018.



La jornada va començar amb la benvinguda a tots els presents i la presentació de la Trobada a càrrec del sr. Joan Alegret, president del CELL, el sr. Josep Parera, alcalde de la Llacuna, i la sra. Dolors Garcia Martínez, vicepresidenta de l'IEP


A continuació es van presentar les convocatòries d’ajuts de la XIV Jornada de Recerca “Recercat” a Manresa i Premis Recercat, a càrrec de l’Institut Ramon Muntaner.


Àngels Travé, coordinadora del projecte d’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès,  i  l’antropòloga Maite Hernández van explicar l’inici de recerca de la fitxa d’inventari sobre  l’aigua, els estiueigs i la salut al Penedès.


Tot seguit es començaren a presentar les Comunicacions pròpies de la Trobada. 
La primera va ser “L’Estiueig a la Llacuna" a càrrec de Joan Alegret del CELL


Seguiren "Les Deus, aigua i natura, el principal reclam turístic de Sant Quintí de Mediona (1900-2018)”, “Estiueig i Modernisme a Gelida (segles XIX-XXI)", “Brisamar i termalisme. El naixement de Comarruga”, “Inicis de l’Estiueig a Sitges, Vila de Mar”, “Postal de Sant Martí Sarroca (1923)”, “Estiueigs d’Agustí Calvet Gaziel a Sant Pere de Riudebitlles” i “Estiuejants a la riera i fonts de Lavit – 1911"








Abans de la Cloenda de la Trobada diverses persones van fer aportacions i comentaris a les Comunicacions presentades. I M. Rosa Gomà i Eulàlia Queraltó, a petició de molts dels assistents, van explicar la història del local on es feia la Trobada.



La jornada va acabar amb un dinar al Restaurant Ca la Maria i amb una visita guiada a la Llacuna, a càrrec  de Lourdes Mallart, historiadora i membre del Centre d’Estudis Llacunencs.





Fotos: CELL i IEP


Comentaris