Josep Orga i Saumell, primer cronista gràfic de la Llacuna

Coincidint amb la Fira de Sant Andreu, el Centre d’Estudis Llacunencs ha publicat el llibre JOSEP ORGA I SAUMELL, EL RETRATISTA DE LA LLACUNA del qual és autora Balbina Brescó Esteve, amb pròleg de Marta Vives Sabaté. 

El llibre vol donar a conèixer la figura de Josep Orga (1888-1960) un retratista fill de la Llacuna, que va fer de la fotografia no només una afició, sinó també part de la seva vida professional. Entre 1910 i 1950, aproximadament, va fer centenars d’imatges de veïns i de paisatges de la Llacuna i els seus voltants, però també va deixar constància gràfica dels esdeveniments socials que ell considerava rellevants o mereixedors de quedar fixats per a la posteritat. 

El Centre d’Estudis Llacunencs ha recuperat, i digitalitzat, les fotografies fetes per Josep Orga –prop de 2.000- que es guardaven a casa seva, cal Lampista. Una bona part de les seves fotos es mostren en el llibre que vol ser un homenatge a l’autor d’un testimoni documental d’enorme valor històric.

El llibre s'ha repartit a tots els socis del CELL i es podrà trobar al Punt d'Informació, Estanc Cal Barrina, Supermercat CoAliment o al mateix CELL 

Comentaris