Llacunencs a Amèrica

El dia 2 de desembre, vigília de la Fira de Sant Andreu, es va presentar a la Llacuna el llibre "Llacunencs a Amèrica", editat pel CELL, l'autor del qual és Joan Alegret Sanromà.

La sala d'exposicions del Centre de Cultura es va omplir completament de socis i amics interessats en el llibre.
Camil Queraltó Ventura, president del CELL, va  ser l'encarregat d'obrir l'acte i presentar l'autor, ben conegut per tothom, i la prologuista, la periodista Tate Cabré, experta en el tema de l'emigració catalana a Amèrica i autora, entre d'altres, del llibre "Els indians catalans".


Tot seguit va intervenir Tate Cabré que va valorar la rigorositat de la informació recollida en el llibre "Llacunencs a Amèrica" i en va destacar especialment el fet de documentar l'existència de dones que van fer les Amèriques i la cuidada i extensa part gràfica.
També va remarcar la importància de la tasca feta pels centres d'estudi locals, com és el cas del CELL,  base necessària i imprescindible per a estudis d'àmbit més general.


A continuació va ser el torn de l'autor, Joan Alegret Sanromà, que va començar explicant que havia fet el llibre per a recordar i retre un afectuós homenatge i reconeixement a tots aquells compatricis llacunencs que van haver de passar, de grat o per força,  per la dura peripècia vital d'emigrar a les llunyanes terres americanes. 
Després va fer un repàs al contingut del llibre i va acabar comentant algunes imatges per il·lustrar el tema. 
Un tros de coca i una copa de cava van servir per cloure l'acte i van donar peu a una bona estona de converses disteses amb l'autor i la prologuista al voltant del tema.

El llibre s'ha repartit a tots els socis del CELL i es podrà trobar al Punt d'Informació, Estanc Cal Barrina, Supermercat CoAliment o al mateix CELL.

Comentaris