Retratats

Aquest passat dissabte 6 d’agost de 2016 coincidint amb l’inici de la Festa Major es va inaugurar al Centre Cultural i Turístic del carrer Major de la Llacuna una exposició de caricatures de gent de la Llacuna, organitzada pel Centre d’Estudis Llacunencs (CELL) amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llacuna.


Les artistes són la Sara i Raquel Navas, germanes bessones, autodidactes, que fa uns anys que resideixen a la Llacuna. Una de les seves característiques com artistes és que defugen el protagonisme personal i el cedeixen a la seva obra. Així podem dir que els verdaders protagonistes d’aquesta mostra són la gent de la Llacuna. Les autores, des d’una posició discreta, observen els personatges, en capten la seva psicologia, els seus trets físics, i en plasmen sobre el paper el que elles veuen com artistes, magnificant alguns aspectes, ressaltant-ne uns altres, aconseguint la creació d’unes figures simpàtiques, fins i tot divertides, i sempre respectuoses.





L'exposició es podrà veure fins el 31 d’agost.  Consta d’una primera sèrie de 35 caricatures que serà reposada en una segona sèrie el dia 20 d’agost de 35 caricatures més.

Text i fotos: CELL

Comentaris