Exposició de figures de pessebre

El Centre d’Estudis Llacunencs ha organitzat, al Centre de Cultura i Turisme de la Llacuna, una original exposició de figures de pessebre obra dels germans Joan i Martí Castells.


L'exposició està formada per dos diorames, cedits per la família Mestres-Roca de Sant Joan Despí i pel Museu del Pessebre de Montblanc, i prop d'un centenar de figures de diferents mides.Els germans Castells formen la tercera generació d'una nissaga de pessebristes que ha treballat sempre de la mateixa manera i en mateix taller, al barri de Sants de Barcelona.
Les seves figuretes són petites escultures de gran força expressiva fetes amb un procés totalment artesanal i rigorós.El passat 2018 van ser distingits amb la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la vàlua de la seva obra, present en moltes col•leccions privades de diversos països i en els catàlegs dels més prestigiosos museus dedicats a les tradicions nadalenques.

L'exposició es va inaugurar la vigília de la Fira de Sant Andreu i es podrà veure fins passat el dia de Reis en les hores que estigui obert el Punt d'Informació.Comentaris