El CELL publica un nou llibre: LES BARRAQUES DE PEDRA SECA DE LA LLACUNA

El Centre d'Estudis Llacunencs acaba de publicar el llibre LES BARRAQUES DE PEDRA SECA DE LA LLACUNA del qual és autor Joan Alegret Sanromà.

Es tracta d’un inventari d’aquestes construccions rurals tan abundants al terme municipal de la Llacuna (el segon més gran de l’Anoia) on se n’han localitzat més de 400.

A la primera part el llibre ofereix una visió general de la tècnica de la pedra seca a partir de les construccions localitzades: context històric, característiques constructives, tipologies... 

A la segona part s'hi troba un recull de dades específiques de la Llacuna:
- una taula amb les dades físiques (coordenades, mides, característiques constructives, estat de conservació...) de totes les barraques inventariades 
- una taula amb els noms de lloc de localització
- una selecció d'imatges de les barraques
- un mapa annex amb la localització de les 431 barraques inventariades.

Implícitament constitueix també un càlid homenatge als nostres avantpassats que amb tant d’esforç i cura ens van llegar aquesta ingent obra, a voltes no prou ben considerada. Segur que conèixer-la és estimar-la. 

El llibre, amb pròleg de Camil Queraltó Ventura i editat amb la col·laboració de l'Ajuntament, s'ha repartit a tots els socis del CELL i es podrà trobar a alguns establiments de poble o al mateix CELL. Esperem que agradi!!


Comentaris