La deportació republicana als camps nazis

El passat divendres 29 de març el Centre de Cultura de la Llacuna es va omplir per escoltar Enric Garriga, membre del Comitè Internacional del Camp de Concentració de Buchenwald. 


Enric Garriga va parlar de l'horror del nazisme i va reflexionat sobre el perill d'oblidar el què va passar, per què i a qui. 
I ho va fet a partir d'una història particular, una entre tantes, la del seu pare, Marcel·lí Garriga, supervivent del camp de Buchenwald. 




Enric Garriga va escriure aquest llibre com una continuació necessària per explicar (i conscienciar) la seva experiència d’una vida marcada per les crueltats d’un segle sota el testimoniatge directe del seu pare. Segons l'autor “Aquest no és, ni vol ser, un llibre d’història, és un llibre de sentiments, d’emocions i d’impressions. Un intent de descriure una història, no la Història, des de la subjectivitat de qui us parla.”
Una proposta d’història que espera ser útil per a totes aquelles persones interessades en l’univers dels camps de concentració, familiars, docents i especialment joves, que vulguin compartir experiències i reflexions.

Comentaris